latest posts

Kun Faya Kun

Bila Allah berkehendak serta mengkehendaki, maka terjadilah sesuatu itu atas kehendak-Nya. Amat mudah bagi-Nya; tiada yang sukar dan tiada...

Pengalaman Temuduga Pensyarah Kolej Swasta

Assalamualaikum. Maaf lama tak update blog sendu ni. Hihi. Dah nama pun sendu, tu yang update pun sebulan sekali. Haishh bila la nak rajin ...

Pantai Tanjung Aru | Kota Kinabalu, Sabah

Minggu lepas, saya dan keluarga bercuti ke KK (Kota Kinabalu) sempena cuti kemenangan Malaysia di Sukan SEA baru-baru ini. Ambil masa dan p...

Merdeka: Idea & Identiti

Salam Kemerdekaan yang ke-60 buat negaraku Malaysia. Rasanya ramai yang ambil peluang untuk pergi bercuti atau pulang ke kampung halam...

Jenis Kerjaya Yang Sesuai Berdasarkan Personaliti DISC

Dalam entri sebelum ini, saya ada sebut tentang ujian personaliti DISC yang saya hadapi ketika temuduga di NIOSH . Ada yang bertanya, apaka...

Pengalaman Temuduga Bersama NIOSH

Hi semua. Cepatnya masa berlalu kan? Sedar tak sedar, dah bulan Ogos. Dan saya masih duduk kat rumah. 😂 Saya belum berjaya dapatkan kerja ...