Cara Paling Mudah Buat Resume

  • Khamis, Julai 13, 2017
  • By Ernie Widhyharti
  • 2 Comments

Assalamualaikum, hai semua. Lamanya tak menulis kat blog. Agak busy sebelum ni dengan study. Dah habis study, busy berhari raya pulak. Selamat Hari Raya buat semua Muslimin dan Muslimat. Maaf zahir dan batin ya. 😊 

Entri kali ni saya terpanggil nak share cara paling mudah nak buat resume. Ini sebagai basic knowledge sahaja, mungkin ramai yang dah tahu tapi mungkin ada juga yang tak tahu (sebenarnya saya juga baru tahu tentang cara ni secara kebetulan).


Antara cara paling mudah untuk buat resume adalah dengan menggunakan template dari Microsoft Word.

Anda boleh follow step-step bergambar di bawah untuk create your own resume:

1. Buka Microsoft Word.



2. Taip 'Resume' dalam search box.



3. Ada pelbagai template resume dipaparkan. 



4. Select template yang anda nak pakai dan klik 'Create'. 



5. Sekarang anda dah boleh masukkan all relevant information. Tapi tak semestinya anda kena limitkan information berdasarkan template tu, you can edit that template freely mengikut keperluan.



6. Dah siap edit jangan lupa save tau. Nanti ada pulak yang nangis kat bucu katil. 😁 (Tips: Save setiap kali edit, walaupun dah ada auto-saved). 

Mudah kan? Semoga bermanfaat! 😉

You Might Also Like

2 comments