Merdeka: Idea & Identiti

  • Khamis, Ogos 31, 2017
  • By Ernie Widhyharti
  • 0 Comments

Salam Kemerdekaan yang ke-60 buat negaraku Malaysia.


Rasanya ramai yang ambil peluang untuk pergi bercuti atau pulang ke kampung halaman kan? Lepas cuti merdeka ni, cuti Hari Raya Aidiladha pulak. Sambung lagi cuti hujung minggu. Lagi best, semalam Perdana Menteri isytiharkan hari Isnin depan pun cuti. Fuhh best ye dapat banyak cuti free hehe. 😊

Saya tak ke mana-mana pun. Duduk rumah, merenung nasib. Haha. Sebenarnya saya tengah fikir macamana nak aktif update blog ni. Macam yang korang lihat sekarang, saya tak la aktif sangat menulis blog. Sebulan 2-3 entry je. Tu pun ada skip bulan lagi. 

Nak kata takde idea.. Idea ada je tapi selalu tak masukkan dalam blog. Haih. 😔

Mungkin saya ni terlalu banyak berfikir atau overthinking. Lepas tu gaya penulisan pulak skema, macam bukan saya yang menulis (kawan saya yang cakap, sentap oii). 😂

So, sempena ulangtahun kemerdekaan Malaysia hari ini, saya pun nak memerdekakan diri saya jugak la. Merdeka dari segi idea dan identiti dalam penulisan blog. Belajar untuk ekspresikan idea dengan lebih baik dan mantapkan gaya penulisan yang melambangkan diri sendiri. Pendek kata, jadi diri sendiri. Itulah identiti yang terbaik. 👍

Semoga saya istiqomah menulis blog. Hee.

You Might Also Like

0 comments